Michiel de Boer, geluid. Audionabewerking, geluidsopnames voor documentaire en fictie, muziek. Tevens website voor het tonen van andere vrijetijdsbestedingen (oorsprong van deze website)

 

Home > Welkom bij Studio Uitzicht!

Mijn beroep is geluid. Maar ik heb gekozen om op mijn website ook de andere hobbies te tonen. Dit was ook het oorspronkelijke doel van 'the mdbsite', die al sinds 2001 bestaat.

Maar geluid is toch het leukste van alles. Daarom koos ik in 2006 voor het beroep 'geluid' door naar de Filmacademie te stappen. Nadat mijn studie was afgerond bleek ik er ook nog mijn brood mee te kunnen verdienen. Een win-win situatie dus...

Het liefst doe ik voor een project zowel opname als post. Ik houd van afwisseling en kan me dus gelukkig prijzen dat ik ook voor beide disciplines gevraagd word. Ik heb mijn studio aan huis, en maak locatie opnames uitsluitend met eigen apparatuur.

Mijn interesse voor geluid was er al sinds de kinderjaren. Ik heb meer dan 100 casettebandjes volgekletst en probeerde toen al om geluidseffecten te maken. Later begon ik serieus met muziek, via de computer. Toch koos ik na een grafische opleiding voor 'Multimedia vormgeving'. Hier werkte je ook multidisciplineel met geluid en beeld; het was de tijd van de CD-roms. Toch beviel het werk daarna als webdesigner niet. Ik was steeds vaker met geluid bezig. En bij making-of's van films had ik voornamelijk interesse in het geluid. Toen viel het kwartje: Geluid is ook een beroep! Op de filmacademie was de ervaring die ik al had goed zichtbaar en hoorbaar...

Ik draag vaak een geluidsrecordertje bij me om onverwachte bijzondere geluiden en atmosferen vast te leggen. Soms ga ik er ook op uit met echte apparatuur om een geluid optimaal vast te leggen. Daarnaast neem ik op filmlocaties natuurlijk ook vaak losse geluiden op als ik de kans heb. Mijn eigen geluidsbieb bevat inmiddels meer dan 7.000 unieke opnames, en dan tel ik 'geluiden voor muziek' nog niet eens mee.

Uitzicht vanuit de studio, de bovenste etage van mijn huis...

Studio Uitzicht

Geen geluidsstudio zonder muziekinstrumenten natuurlijk... Ook een doodstille airco is een must.

Audio Mixage

Audio spulletjes..

Geluidsopname

Houten diffusers van 30cm diep. Effectief, en het ziet er stiekem ook leuk uit...
Op de ramen zit ND-filter, zodat het licht van buiten niet te fel is, zonder verlies van het uitzicht.

Studio Diffuser

Mijn trouwe Tannoy's (oude foto) die ik voorlopig nog niet wil vervangen. Want het geluid van deze luidsprekers ken ik door en door, en dat is belangrijk voor een goede mix. Ik heb zelfs een reserve paar. De puntbron geeft een zeer precies stereobeeld. (de tweeter bovenop geeft alleen frequenties boven 20kHz weer... Da's een hifi ding, onzin eigenlijk)

Tannoy

Home > Sound > Welcome in Studio Landrust!

I record sound on location for film and TV. Also I do sound editing, sound design and mixing for TV and in 5.1 surround.

View from the studio...

Studio Uitzicht

No studio is complete without instruments, of course...

Audio Mixage

Back wall with wooden diffusors 30cm deep.

Studio Diffusor

Thingies..

Geluidsopname